Шоколад и портокал

Знаете ли какво е необходимо, за да повдигнете духа си, когато навън е мрачно? Да, знаете, сигурна съм - вкусен шоколад. :) А може би фреш портокал? Но най-вероятно и вие, както и аз, ще изберете комбинация между двете. Ако обичате вкуса на черния Lindt с портокалови корички, то този десерт е точно за вас. Комбинацията е убийствена, а рецептата може да направите изцяло с кафява захар, която не е чак толкова сладка, за да запазите горчивия вкус на шоколада.




Продукти
  • 100 г пудра захар (аз използвах кафява, която има особено приятен карамелен аромат)
  • 30 мл портокалов фреш
  • 170 г черен шоколад
  • 110 г масло на кубчета
  • 3 малки яйца
  • кората на един портокал
  • 2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:
  1. Изсипете 55 г от захарта и портокаловия фреш в малка тенджерка и сложете на слаб огън. Бъркайте, докато захарта се разтопи.
  2. Преместете сместа или оставете на изключен котлон. Започнете да добавяте парченца черен шоколад, докато се разтопят.
  3. Към шоколадовата смес добавете и маслото на парченца едно по едно, докато и то се разтопи.
  4. В купа разбийте яйцата с останалата захар. Добавете портокаловите корички. Изсипете и шоколадовата смес на тънка струйка, като разбърквате с шпатула.
  5. Поръсете с две супени лъжици брашно и разбъркайте хубаво.
  6. Изсипете в малка 18-сантиметрова тавичка за торта и печете на водна баня за около 30-40 минути на 180 градуса.
  7. Оставете на решетка да изстине, след което можете да прехвърлите сладкиша върху поднос и да го декорирате.

Сигурна съм, че ще ви хареса страшно много!
Усмихнат ден от мен!

Коментари

Популярни публикации