Шоколад и портокал
Знаете ли какво е необходимо, за да повдигнете духа си, когато навън е мрачно? Да, знаете, сигурна съм - вкусен шоколад. :) А може би фреш портокал? Но най-вероятно и вие, както и аз, ще изберете комбинация между двете. Ако обичате вкуса на черния Lindt с портокалови корички, то този десерт е точно за вас. Комбинацията е убийствена, а рецептата може да направите изцяло с кафява захар, която не е чак толкова сладка, за да запазите горчивия вкус на шоколада.

Продукти
- 100 г пудра захар (аз използвах кафява, която има особено приятен карамелен аромат)
- 30 мл портокалов фреш
- 170 г черен шоколад
- 110 г масло на кубчета
- 3 малки яйца
- кората на един портокал
- 2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
- Изсипете 55 г от захарта и портокаловия фреш в малка тенджерка и сложете на слаб огън. Бъркайте, докато захарта се разтопи.
- Преместете сместа или оставете на изключен котлон. Започнете да добавяте парченца черен шоколад, докато се разтопят.
- Към шоколадовата смес добавете и маслото на парченца едно по едно, докато и то се разтопи.
- В купа разбийте яйцата с останалата захар. Добавете портокаловите корички. Изсипете и шоколадовата смес на тънка струйка, като разбърквате с шпатула.
- Поръсете с две супени лъжици брашно и разбъркайте хубаво.
- Изсипете в малка 18-сантиметрова тавичка за торта и печете на водна баня за около 30-40 минути на 180 градуса.
- Оставете на решетка да изстине, след което можете да прехвърлите сладкиша върху поднос и да го декорирате.

Сигурна съм, че ще ви хареса страшно много!
Усмихнат ден от мен!
Коментари
Публикуване на коментар