Най-вкусното издателство
Отдавна не сме ходили на гости на някого, затова реших да компенсирам това затишие, като ви заведа не при един, а при цял екип от готини и вдъхновяващи хора! Съвсем скоро издателство Gourmet Publishing имаха ден на отворените врати, който беше толкова приятен, изпълнен с интересни случки и хубави емоции, че няма как да не ви разкажа за тях и за общия дом, от който тръгват едни от любимите ни книги!
Освен познатите на всички книги на Питър Мейл, Gourmet издава и други не по-малко вкусни автори, книги с рецепти, списание за вино DIVINO, както и обичното МЕНЮ, което със сигурност ги прави най-вкусното издателство у нас. В допълнение провеждат кулинарни курсове с шеф Ивелина Иванова, като темите са от морска храна, през хляб, та до декорация на торти и мъфини.
По време на престоя ми в офиса на издателството, най-много се навъртах в царството на Ивелина, където се творят всички вкусотии, познати ви от страниците на списанието и книгите с рецепти. Гледахме как се приготвят различни ястия, научихме нови техники, а аз лично открих отговорите на няколко въпроса, които ме мъчеха от доста време, като например какво е то крем тартар? Винена киселина, която може да замените с лимонена.
![]() |
Чели ли сте някоя от тези книги? |
![]() |
Бурканчета с различни видове сол. |
![]() |
Ето тук се правят апетитните снимки |
Първата презентация, която се проведе пред най-ранните гости, беше шоколадов сладкиш без брашно от най-новата книга "50 неустоими десерта". След това се потопихме в детайлите на приготвянето на други вкусотии, а най-накрая просто се насладихме на избрани коктейлни хапки на шеф Иванова. Беше чудесно! И макар да не мога да ви кажа кога това събитие ще се повтори, сигурна съм, че няма да е толкова далече във времето. Дотогава може просто да минете през офиса на Gourmet Publishing и да разгледате, да разпитате и да си харесате лятно четиво, което да ви вдъхнови и да ви зарадва?
![]() |
Шеф Ивелина Иванова в кухнята на издателството |
"Меню" беше едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали до момента.... Близо година стажувах при тях и именно те са моята мечтана реализация, която съчетава двете ми страсти - кулинария и журналистика. Още ми е болно, че стажът приключи... Пожелавам им много успех, а на теб благодаря за споделеното!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
И аз благодаря за коментара!
ИзтриванеПожелавам повече сбъднати мечти! :)
Коментирам за първи път, но те следя и с интерес надничам в кошерчето ти. :)
ИзтриванеПриятно ми е, Гергана съм аз!
Привет, Гергана! :) Аз се казвам Девора и съм авторът на Кошерчето.
ИзтриванеМного се радвам, че четеш и коментираш - ценя мнението на всеки, който реши да го сподели тук, и се радвам, когато това се случи. :)