Къпкейкчета за следобеден чай

Мъгливото време навън засилва все повече желанието ми да напълня чашата с чай и да си доставя един от онези спокойни моменти, в които всичко изглежда като в картичка. Понеже е зима, до чашата ще намерите и малка десертна чинийки с нещо сладко и вкусно. Но кого ли заблуждавам - чинийката е там и през всички останали сезони! Ето защо днес ви предлагам бърза рецепта, която може да забъркате през пролетта, лятото, есента или зимата, така че винаги да имате пухкави кексчета, които може да декорирате с наличните продукти или да хапвате без глазура.



Нужни продукти за 7-8 кексчета:

  • 100 г меко масло
  • 100 г светла кафява захар
  • 2 яйца
  • 88 г бяло брашно + 1/2 ч.л. бкпулвер
  • 50 г брашно от бадеми
  • 1/2 ч.л. вода от портокалови цветчета
  • 1 ч.л. лимонова кора
  • 150 г натурално сирене за мазане
  • 1 с.л. меко масло
  • пудра захар на вкус
  • мандарини за декорация

Начин на приготвяне:
  1. Разбийте маслото със захарта и добавете едно разбито яйце, след което и малко брашно. Добавете и следващото яйце, след което и двата вида брашно. Разбъркайте хубаво.
  2. По желание направете "композицията" по-ароматна с вода от портокалови цветчета и малко лимонова кора. 
  3. Разбъркайте добре, сипете в хартиени формички в тава за мъфини и печете на 160 градуса, докато се надигнат и хванат светла коричка. Ако трябва - проверете степента на готовност с шиш.
  4. Направете глазурата, като хубаво смесите сиренето с маслото, добавите пудра захар на вкус и декорирате с плод или захарни фигурки.


Ако ви поканят на домашно парти, може да забъркате тази рецепта за отрицателно време, да сложите къпкейкчетата в кошничка и да ги поднесете като подарък. Може също така вие да се превърнете в домакини за чаеното парти и да споделите блажения миг с приятни за вас хора. 

Ако от тази рецепта ви е дошла кулинарна муза, ето какви други кексчета може да изберете от блога:





































Коментари

Популярни публикации