Джинджифилови човечета

Лесна, приятна и вкусна рецепта за джинджифилови човечета. 


Да правиш канелено-медено-джинджифилови курабийки на Коледа се оказа не само приятно, но и доста лесно. Да ги украсиш с усмивки пък удвоява удоволствието и превръща празника в една сладка магия. Чудя се защо по-рано не съм си доставяла тази наслада, затова споделям рецептата с тези от вас, които ще се впуснат в кулинарни подвизи и между празниците!

Необходими продукти :


  • 175 г бяло брашно
  • 1/4 ч.л. сода 
  • 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 1 ч.л. канела
  • 65 г масло, на кубчета
  • 70 г пудра захар
  • 30 г мед
  • 2 жълтъка


Начин на приготвяне:


  1. Пресейте в купа брашното, содата, пудрата захар, сухите подправки и щипка сол. 
  2. Втрийте маслото в сухата смес, докато се образуват маслени трохи. 
  3. Добавете меда и разбитите предварително жълтъци.
  4. Замесете в началото с дървена лъжица или устойчива силиконова шпатула, след което дообработете тестото на ръка, за кратко. 
  5. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете да почине на хладно за половин час.
  6. Разточете тестото и изрежете фигурките с помощта на резец. 
  7. Сладките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, в средата, за 8-10 минути или докато крайчетата започнат да потъмняват леко. 
  8. Оставете сладките в тавата за още 2 минути извън фурната, след което може да ги прехвърлите върху решетка, за да изстинат напълно.


За декорацията използвам готова смес за ройал айсинг.



Щастлива Коледа!
Девора



Коментари

Популярни публикации