Джинджифилови човечета
Лесна, приятна и вкусна рецепта за джинджифилови човечета.

Да правиш канелено-медено-джинджифилови курабийки на Коледа се оказа не само приятно, но и доста лесно. Да ги украсиш с усмивки пък удвоява удоволствието и превръща празника в една сладка магия. Чудя се защо по-рано не съм си доставяла тази наслада, затова споделям рецептата с тези от вас, които ще се впуснат в кулинарни подвизи и между празниците!
Необходими продукти :
- 175 г бяло брашно
- 1/4 ч.л. сода
- 1 ч.л. джинджифил на прах
- 1 ч.л. канела
- 65 г масло, на кубчета
- 70 г пудра захар
- 30 г мед
- 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
- Пресейте в купа брашното, содата, пудрата захар, сухите подправки и щипка сол.
- Втрийте маслото в сухата смес, докато се образуват маслени трохи.
- Добавете меда и разбитите предварително жълтъци.
- Замесете в началото с дървена лъжица или устойчива силиконова шпатула, след което дообработете тестото на ръка, за кратко.
- Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете да почине на хладно за половин час.
- Разточете тестото и изрежете фигурките с помощта на резец.
- Сладките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, в средата, за 8-10 минути или докато крайчетата започнат да потъмняват леко.
- Оставете сладките в тавата за още 2 минути извън фурната, след което може да ги прехвърлите върху решетка, за да изстинат напълно.
За декорацията използвам готова смес за ройал айсинг.

Щастлива Коледа!
Девора
Коментари
Публикуване на коментар